Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J34a64n 86R88á62ž

11. 2. 2013 16:47

Absolutním nesmyslem je, že provizi realitce, což je odměna za službu smluvně sjednanou prodávajícím, má platit kupující. A zvláště teď, kdy nabídka převyšuje poptávku. Tedy aby platil odměnu za službu prodávajícímu někdo, kdo není s realitkou v žádném právním vztahu a službu si neobjednal. Smlouvu na zprostředkování prodeje, či pronájmu nemovitosti má uzavřenu prodávající a tak provize za zprostředkování je odměnou za službu ve prospěch prodávajícího, ne kupujícího. Kupující si pak může sjednat, ale také nemusí, s realitkou sekundární služby, jako je zápis do KN... např. Provize placená kupujícím je už jen pozůstatkem doby, kdy nabídka nebyla schopna pokrýt poptávku. 

Něco jiného je kauce. To je standardní krytí splatnosti závazků nájemce, popřípadě vzniklých škod  za které odpovídá nájemce. Funguje to jak v USA, tak i v 'západní' Evropě.

0 0
možnosti
Foto

Autore, když se vám nelíbí, že po vás chce realitka peníze, vyřiďte si vše sám. Takových, jako vy se už napálilo hodně, tak klidně buďte další. A když po vás chce banka bonitu, řešení je jednoduché. Nechtějte úvěr a plaťte vlastními penězi.

0 1
možnosti

J91a80n 83Š66i24m44á37k

11. 2. 2013 13:24

Dobrý den,

jen úplně nerozumím tomu, jak píšete že nejste schopen dát dohromady peníze na cca 4 nájmy, ale byt na hypotéku byste koupit chtěl. V dnešní době již banky neposkytují 100% hypotéky jako na běžícím páse, jako to bylo běžné v letech minulých, a tak byste musel při koupi bytu použít i vlastních prostředků.... Takže při koupi garsonky za milion to vychází na použití cca 150 tisíc z vlastní kapsy.

0 1
možnosti

A jakou by jste měl představu? Že pro Vás budou realitky a banky pracovat zadarmo? Vy přece také za svou práci dostáváte mzdu.

0 1
možnosti
Foto

Pán je očividně jeden z těch, kteří by zadarmo nehnuli prstem, ale od ostatních to tak nějak jaksi očekávají. Jo, takových je hodně.

0 1
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 829x
,,Směj se, pokud můžeš. Omlouvej se, jestli bys měl. Nechej plavat věci, jež nemůžeš změnit ani ty sám. Miluj hluboce a odpouštěj rychle."